Zoals jullie weten gaat mijn blog over stijl en alles wat daar mee te maken heeft. Stijl heeft in mijn ogen ook te maken met inspiratie opdoen in andere delen van de wereld. Als dat niet zo was, zou het allemaal maar een beetje een saaie boel zijn. Alle inrichtingen van alle huizen zouden er dan waarschijnlijk precies hetzelfde uit zien. Nu kan je zelf ook meer van de wereld gaan zien door bijvoorbeeld een aantal stedentrips te gaan maken.

Waarom?

Eigenlijk is het een hele logische gedachte. Stedentrips zijn in mijn ogen een soort minivakantie. Het is niet al te duur en je kunt al snel andere delen van de wereld zien. Zelfs dichtbij huis zijn de dingen al anders dan anders. Denk aan Rome, Parijs of Berlijn. Met een stedentrip kan je het natuurlijk ook wat verder weg gaan. Je kan dan denken aan Marrakesh of New York. Elke stad brengt weer een ander gevoel met zich mee.

Neem mee

Mijn advies is (als je er geld voor hebt natuurlijk) verschillende stedentrips te gaan maken. Ook naar steden die je zelf misschien niet zo snel zou kiezen. Naast dat je veel van de wereld kan zien en leren, kan je ook vele over jezelf leren. Het kan ook je zelfvertrouwen vergroten. Het belangrijkst voor deze blog vind ik dat je met een stedentrip ook de sfeer kan proeven van de steden. Daarna kan je proberen die sfeer (figuurlijk) mee te nemen naar huis.

En dan?

Je zou bijvoorbeeld een dagboek kunnen gaan bijhouden met kleuren, mooie plaatjes en warme herinneringen. Daarna kun je gaan bedenken wat je zou willen terug laten komen in je eigen interieur. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een beeldje waar je hele goede herinneringen aan hebt omdat je deze bent tegen gekomen in een wijkje bij Parijs. Ook kan je gaan kijken naar het aanschaffen van een mozaïek werk omdat je de kleuren in Barcelona zo mooi vond.
Voor iedereen zal dit anders zijn. Volgens mij is het vooral belangrijk dat je je in die steden open kan stellen voor nieuwe ervaringen. Dat je je al het ware even kan onderdompelen in een andere cultuur.

Vaak voelen mensen zich beter in een interieur dat echt door hen zelf is samen gesteld met warme herinneringen, mooie beelden en kleuren. Dat kan je dus doen door een stukje van de wereld in huis te halen. Ik ben benieuwd of jullie daar ook zo over denken.