Plastische chirurgie komt in het hedendaagse straatbeeld steeds meer voor. De meest bekende is een borstvergroting, of het inspuiten van botox, toch wordt één van de meest gebruikte plastische chirurgie wel eens vergeten. Dit is namelijk een haartransplantatie! Een aantal jaar geleden was een haartransplantatie nog iets waar mensen liever niet over praatten of wilden toegeven dat ze een haartransplantatie hadden ondergaan. Tegenwoordig is dit een stuk normaler en komen steeds meer mensen er ook voor uit dat ze een haartransplantatie hebben ondergaan. Dunner haar of kaal worden is vaak dan ook iets waar we helemaal niks aan kunnen doen. Haaruitval wordt vaak genetisch bepaald, maar is toch vaak een bron van ergenis bij de mensen die het overkomt. Gelukkig wordt haarimplantatie steeds meer geaccepteerd en zullen mensen tot hun oude dag met een mooie bos haar lopen. Vandaag ga ik graag iets dieper in op één haartransplantatie methode: de FUE haartransplantatie

Wat is een FUE haartransplantatie?

De FUE methode is één van de vele haartransplantatie technieken die momenteel worden gebruikt. FUE staat voor Folliculaire Unit Extractie en wordt gezien als één van de minst ingrijpende technieken om haaruitval tegen te gaan. Naast dat het één van de minst ingrijpende technieken is, is het ook nog eens een van de meest moderne technieken die momenteel beschikbaar zijn. Bij een FUE haartransplantatie worden gezonde haarzakjes, in vakjargon ook wel grafts genoemd, één voor één verplaatst vanuit het donorgebied. Een donorgebied bestaat vaak uit de haren uit de achterkant of de zijkant van het hoofd. Dit zijn de plekken met zogenoemde 'Eeuwige sneeuw'. Net zoals op de bergtoppen in de Alpen waar altijd sneeuw blijft liggen, blijven hier altijd eeuwig haren groeien. Door middel van een minuscuul micronaaldje worden de haren geoogst en daarna één voor één weer teruggeplaatst in de gebieden met minder haar.

Haartransplantatie in Turkije

Een veelgenoemde reden om geen haartransplantatie te ondergaan is vaak de prijs. Toch zijn hier prima alternatieven voor. Haartransplantaties in Turkije worden steeds populairder en daar betaal je minder geld voor meer grafts. Net zoals in Nederland staat hygiëne op de eerste plaats en ook in Turkije maken ze gebruik van de meest moderne technieken. De gehele behandeling zal hetzelfde zijn, alleen je hebt meer haar voor je geld. Het enige wat je vaak zelf moet regelen is de vliegreis naar Istanbul en vanaf daar wordt je vanaf het begin tot aan het einde meegenomen door een host of hostess. Voor nazorg kun je vaak ergens in Nederland terecht en met in ieder geval een hoop goede tips en een volle bos haar zul je naar huis vliegen!