Tegenwoordig weten we allemaal niet beter, dat het tv-signaal via een digitaal signaal verloopt. Vroeger was alles nog analoog, maar gelukkig staat de wereld en zijn technologische ontwikkelingen niet stil. Een mooi voorbeeld is natuurlijk de televisie, waar je vroeger een enorm bolle tv had, worden ultra moderne televisie's zo dun mogelijk gemaakt. Ook is het signaal de afgelopen jaren sterk verbeterd, de tijden van ruis en sneeuw op de tv zijn voorbij en de tijd van prachtige beelden is gekomen. Dit wordt ook door een coax kabel sterk verbeterd en zeg nou zelf, een voetbaldwedstrijd kijken op haarscherpe kwaliteit is toch net alsof je zelf in het stadion zit. Als je een moderne televisie hebt en een goede coax kabel, dan zijn er nog wel een aantal dingen die je kunt doen voor het meest optimale tv signaal. Ben je benieuwd wat je zelf kunt doen? Lees dan snel verder!

Kwaliteit

De eerste tip die ik je graag meegeef is om te zorgen dat je een goede kwaliteit coax kabel aanschaft. Voor een goede tv-ontvangst is dit namelijk cruciaal! Slechte of verouderde bekabeling is gevoelig voor vocht, wat op zijn beurt weer resulteert in corrosie. Het tv-signaal zal belabberd worden, maar het is ook nog eens een stuk onveiliger met betrekking tot kortsluiting. Ook zijn kabels van mindere kwaliteit vaak voldoende afgeschermd en dit kan de kans op storing vergroten. Vaak zijn dergelijke kabels redelijk dun van stuk en hierdoor kun je al gemakkelijk voorspellen dat dit de kwaliteit van jouw tv-avondje niet ten goede komt. Daarnaast is het ook altijd goed om te kijken of de coax kabel is voorzien van een keurmerk. Heeft jouw kabel een keurmerk? Dan ben je ervan verzekerd dat je een veilige kabel hebt, maar ook nog eens een kabel met het beste resultaat!

De juiste connectoren

De tweede tip die ik je graag meegeef, is om gebruik te maken van de juiste connectoren. Een kabel wordt natuurlijk op verschillende punten aangesloten en dit door middel van connectoren gedaan. De connectoren dienen ook van de juiste kwaliteit te zijn, anders kan dit ervoor zorgen dat je last zult krijgen van signaalproblemen, strepen, ruis of haperingen. Let ook hierbij goed op het keurmerk en koop bij voorkeur de kabel en de connector van hetzelfde merk. Je weet dat deze dan speciaal voor elkaar gemaakt zijn en het beste resultaat zullen bieden. Bekijk ook altijd even de specificaties om te zien of hier alle eigenschappen op staan die installaties 4G (LTE) proof maken.