Het is weer zomervakantie! Gelukkig maar. Eindelijk even weg van alle stress op en rondom het werk. Dit jaar ga ik uiteraard weer op vakantie. Na een eindeloze discussie met mijn vrouw hebben we besloten om naar Gran Canaria te gaan. Mijn vrouw wilde liever naar Turkije, omdat dat financieel gezien een verstandigere keuze zou zijn. Daar was ik het in eerste instantie wel mee eens, maar vanwege alle spanningen rondom het corona virus hebben we besloten om even niet meer te denken aan geld. Gelukkig heb ik mijn vrouw weten over te halen, want ik zag Turkije niet zo erg zitten. We hebben besloten om direct op een zaterdag, na onze laatste werkdag, te gaan vliegen. Wij dachten hoe eerder, hoe beter. De vlucht verliep hartstikke rustig, want er was nauwelijks turbulentie en er waren verder geen vervelende baby’s aan boord. We hebben zelfs even een oogje dicht kunnen doen en voordat we het wisten zette de piloot al zijn landing in.

Eenmaal aangekomen

Toen we eenmaal aangekomen waren in het hotel hebben we direct alle spullen uitgepakt. Vervolgens hebben we ons ingesmeerd en zijn we met een luchtbedje op het water in het zwembad gaan dobberen. Wat heerlijk! Dat wil ik iedere dag wel doen. Diezelfde avond zijn we naar een restaurant gegaan waar ze gespecialiseerd waren in visgerechten. Mijn vrouw heeft gekozen voor een verse snoekbaarsfilet en ik hield het simpel met een stukje forel. Dat is namelijk altijd wel een veilige keuze. De rest van de vakantie heeft er eigenlijk hetzelfde uitgezien met uitzondering van twee dagen shoppen in de stad.  We zijn niet erge cultuursnuivers, maar wij houden er meer van om gewoon lekker te ontspannen en even geen zorgen te hebben aan ons hoofd.

Minder leuke dingen

Na een heerlijke twaalfdaagse vakantie in het zonnige Gran Canaria waren we weer thuis. Wat hebben we genoten! Maar goed, er is ook weer werk aan de winkel. Er is was achterstallig onderhoud aan de tuin wat nog gedaan moest worden, zoals het grasveld maaien, onkruid wieden enzovoorts. Verder moest er ook een nieuwe vloer in het huis, want de huidige vloer die erin lag was helemaal verkleurd in de loop der jaren. Het zag er niet meer uit en was hoognodig toe aan vervanging. De vakantie heeft ons nogal wat centen gekost, maar alsnog hebben wij ervoor gekozen om na de vakantie wat klusjes te laten doen aan ons huis. We zijn online op zoek gegaan naar laminaat inclusief leggen expert, want wij hadden geen vrije tijd over om ook nog even de nieuwe vloer zelf te gaan leggen.