Travelstof is een materiaal dat in de laatste jaren veel opgekomen is. Het wordt vaker gezien in allerlei verschillende winkels, al is het niet altijd voor iedereen duidelijk dat het travelstof is. Daarom is deze blog geschreven, om alle voordelen van kleren gemaakt van travelstof op een rijtje te zetten. Dan is iedereen klaar voor een garderobe van travelstof.

Travelstof

Wat is travelstof precies? Het is een stof gemaakt van elastaan en polyamide, door elkaar gewoven. Elastaan is een elastisch materiaal. Ongeveer een kwart van travelstof betstaat uit elastaan, waardoor er veel stretch in de stof zit zonder dat het vorm verliest. De rekbaarheid zorgt ervoor dat elk kledingstuk gemaakt van travelstof makkelijk aan en uit getrokken kan worden en dat de kledingstukken erg comfortabel zitten. De andere 75% bestaat uit polyamide. Dat is een stof gemaakt van aardolie, geproduceerd op een relatief duurzame manier. Polyamide zorgt ervoor dat de travelstof niet statisch is en helpt ook om de vorm te behouden.  

Voordeel 1: comfortabel

Het grootste voordeel van het dragen van travelstof is toch wel dat het erg comfortabel is. Zoals al eerder vernoemd, heeft het materiaal genoeg stretch om lekker te zitten. Toch vormt het zich wel aan het lichaam en zal het niet uitzakken naarmate de kleding meer gedragen wordt. Items zoals lingerie en sportkleding worden vaak, bijna altijd zelfs, van travelstof gemaakt. Beide kledingstukken staan bekend om hoe comfortabel het zit. Travelstof is erg ademend, waardoor je niet ineens te warm zal worden. Daar wil je toch de hele dag in lopen!

Voordeel 2: diversiteit

En de hele dag erin lopen, dat kan nu. Travelstof komt in heel veel verschillende kledingstukken, meer dan alleen sportkleding, iets wat mensen soms denken. Nu kan er ook gedacht worden aan travelstof broek zwart, een leuke jumpsuit of een nette jurk. Het kan zo netjes gemaakt worden als iemand maar zou willen, zonder dat het zijn comfort verliest. Travelstof betekent dat al die oncomfortabele jurkjes bij events verleden tijd zijn.

Voordeel 3: onderhoud

Het behouden van travelstof is erg makkelijk gedaan. De stof heeft namelijk de voordelen dat het niet kreukt en snel droogt. Het is te wassen op 30 graden en hoeft daarna niet in de droger. Op een rekje laten hangen is genoeg. En omdat het zo snel droogt, kunnen de kledingstukken in no time weer gedragen worden. Gestreken hoeft het niet te worden, omdat het eigenlijk zichzelf gladstrijkt bij het opdrogen.

Voordeel 4: duurzaamheid

En dan het laatste voordeel: travelstof is duurzaam. De materialen gebruikt om de stof te maken worden op een duurzame manier gehaald. Daarnaast gaat travelstof lang mee zonder dat het lelijk wordt. Zoals al eerder gezegd, zakt het niet uit, maar de kleur zal ook niet verdwijnen. Heb je dus een mooie groene broek travelstof gekocht? Dan is dat ook wat je blijft gehouden, in plaats van dat het steeds vager wordt.