Als je Kerastase zegt, zeg je 3 stappenplan. Dit is namelijk het principe die dit merk heeft ontwikkeld en op basis daarvan kun je bijpassende producten vinden. Onderdeel van het 3 stappenplan is een Kerastase shampoo, een conditioner en een leave-in product. Dat laatste product is er voor bedoeld dat je je haar goed kunt stylen. Met de shampoo reinig je je haar en wanneer je daarmee klaar bent kun je conditioner aanbrengen voor een optimale verzorging. Vervolgens breng je je haar in model met het leave-in product. Dat is de gehele basis van het 3 stappenplan. Meer weten over hoe je dit plan voor jezelf kunt invullen? Lees dan deze blog!

Haarverzorgingsproducten bepalen voor het 3 stappenplan

Om het 3 stappenplan in te vullen is het van belang dat je over de juiste haarverzorgingsproducten beschikt. Hiervoor moet je eerst weten welk haartype je hebt. Heb je droog haar, gevoelig haar of gekleurd haar? Ook zijn er producten gericht op een gevoelige hoofdhuid of beschadigd haar door de zon. Het is van belangrijk om het stappenplan dus in te vullen met de juiste producten. Voor ieder type haar zijn de juiste verzorgingsproducten te vinden. Heb je last van haaruitval? Ook hiervoor is een specifieke lijn ontwikkeld waardoor je haar weer optimaal gevoed kan worden.

Verschillende haartypes en producten

Wil je alvast een indruk krijgen van welke producten er allemaal zijn? Hierna krijg je alvast een indruk maar kijk zeker verder als jouw specifieke haartype er niet bij staat. Is jouw haar bijvoorbeeld erg droog en wil je dat het zijdezacht wordt? Dan is de Nutritive lijn heel geschikt omdat deze specifiek veel voeding geeft aan jouw haar. Heb je blond haar? Ook hiervoor is een speciale lijn bedacht waarmee jouw haar goed wordt verzorgt. Wanneer je last hebt van afbrekend haar dan is de Résistance-lijn aan te raden omdat deze het herstellend vermogen van je haar een boost geeft. Wil je geen haarproducten met toevoeging van siliconen, sulfaten en parabenen. Dan zijn de Aura Botonica producten hier een antwoord op. Zeker als je haar dof is, zijn deze producten geschikt. Kortom, voor ieder haartype vind je bij Kerastase een passend product.

Welk haarproduct past bij jou?

Het is belangrijk om te kijken welk product bij jouw haar past. Sommige producten kunnen goede beoordelingen krijgen, maar maken jouw haar nét niet helemaal gezond. Het is per haartype afhankelijk wat werkt en wat niet. Hoe kom je daarachter? Proberen, beoordelen en dan of blijven gebruiken of weer iets nieuws proberen. Praat ook eens met mensen die jouw haartype hebben erover. Iedereen heeft zo z'n eigen verzorgingsproducten en wellicht kan dit ook jou helpen.