Tegenwoordig zijn er vele manieren om een auto aan te schaffen, maar springt er een manier tussenuit; leasen! Er zijn namelijk steeds meer mensen die gebruik maken van deze mogelijkheid, om voor een maandelijks tarief te beschikken over een auto. Als gebruiker ben je alleen verantwoordelijk voor de brandstof, aangezien de leasemaatschappij alle andere kosten op zich neemt.

Er is een verschil tussen private lease en shortlease. Waar je bij private lease vaak grotere contracten voor langere termijnen afsluit, beschik je bij shortlease over een klein en flexibel leasecontract. Zo is shortlease erg interessant voor zakelijk vervoer, maar is het tegenwoordig ook erg populair onder particulieren. We vertellen je er graag meer over!

Voor wie is shortlease interessant?

Het leasen van een auto, met de focus op shortlease, is voor vele mensen interessant. Zo zijn er vele particulieren die al kennis hebben gemaakt met shortlease, maar is shortlease zakelijk bijvoorbeeld ook erg interessant voor het mkb. Ook voor startende ondernemers en ZZP-ers is shortlease erg relevant, omdat hier weinig risico’s aan verbonden zijn. Met shortlease beschik je over maximale flexibiliteit en duidelijkheid qua maandelijkse lasten, omdat je precies weet hoeveel je betaald voor het leasecontract. Bovendien is shortlease ook op zakelijk gebied omdat het eigen kapitaal voor andere doeleinden beschikbaar blijft, Een shortlease auto wordt niet op de balans geactiveerd.

Shortlease zakelijk

Naast dat shortlease interessant is voor particulieren, wordt er ook in het zakenleven veel gebruik gemaakt van shortlease auto’s. Met een contract voor een shortlease auto ben je namelijk erg onafhankelijk en zijn alle auto’s na 30 dagen per dag kosteloos opzegbaar. Zo kun je voor een kortere periode bijvoorbeeld een extra auto leasen wanneer dit nodig is, maar is het ook geen probleem wanneer je kosten wilt besparen en het leasecontract opzegt. Tussentijds kun je gemakkelijk van auto wisselen, waardoor shortlease zakelijk erg veel voordelen te bieden heeft voor ondernemers! Iedere dag ga je in stijl naar het werk en je klanten, zorg je voor een goede indruk en weet je precies wat je maandelijkse lasten zullen zijn.

Wanneer je een shortlease auto wilt aanschaffen en een leasecontract gaat afsluiten, dien je dit bij een juiste maatschappij te doen. De maatschappij biedt persoonlijke service, waarbij ze je graag persoonlijk te woord staan en je verschillende mogelijkheden van een shortlease contract uitleggen. Ook flexibiliteit staat in een hoog vaandel, waardoor je zelf gemakkelijk tussentijds van auto kunt wisselen of aanpassingen kunt doen. Als laatste biedt de maatschappij je transparantie, waardoor er een persoonlijke offerte opgemaakt wordt met verschillende opties en mogelijkheden binnen het contract, waarna je zelf de keuze kunt maken.

Ga na of shortlease iets voor jou is en wat jouw voordelen zijn, waarna je wellicht al snel zelf in een shortlease auto weet te rijden!