Visits

Ik krijg met enige regelmaat vragen over het beoordelen van bepaalde restaurants of bars, zeker via mijn Instagram account. Zoals jullie ongetwijfeld wel eens gelezen hebben beordeel ik namelijk restaurants via mystery-visits. Ik let hierbij alleen niet op het eten, maar met name op de inrichting qua stijl en hygiëne. Dat wil per restaurant nogal flink verschillen, maar over het algemeen lijken de twee verbonden te zijn. Hele schone restaurants hebben vaak een door mij zeer geliefde inrichting, en vice versa. Ik kan me voorstellen dat het moeilijk is hierbij een beeld te vormen. Mijn pinterest en instagram geven je vast een concreter idee. Volg dan ook meteen eventjes!

Beoordeling

Maar waar let ik dan zoal op voordat ik een beoordeling geef? Hieronder volgen een aantal voorbeelden:

  • Gebruik/ gemis van kleur: veel restaurants lijken moeite te hebben met hun kleurpaletten. Soms mis ik kleur in een restaurant, maar soms is het juist de andere kant op doorgeslagen en zijn er kleuren gecombineerd die in het donker nog pijn doen aan je ogen als ze samen worden gebruikt. Ik word zelf het meest gelukkig van het gebruik van aardse tinten en materialen, zoals hout. En veel planten!
  • Meubels: In sommige restaurants passen de meubels totaal niet bij elkaar. Een houten tafel met ijzeren stoelen bijvoorbeeld. Of een tafel die net te groot danwel net de klein is voor het aantal mensen wat verwacht wordt er aan te dineren. En dan nauwelijks uit je stoel kunnen komen omdat je dan met je achterkant in het eten van de buren zit. Ik hou van ruimte, dat staat ook meteen veel mooier.
  • Inrichting/the finishing touch: naast de stoelen en tafels is er zoveel om je restaurant een beter gevoel te doen geven! Denk bijvoorbeeld aan een enorme vaas met wilde bloemen ergens midden in het restaurant. Of mooie gordijntjes die passen bij je meubels en vloer. Ook een goed wijnrek kan een restaurant een enorme boost geven. Idealiter één waarbij je de flessen kan zien liggen. Wel de witte in een klimaatkast bewaren he!
  • Hygiëne: deze check kan ieder makkelijk doen. Is alles schoon? Is het bestek gepoleerd? Zitten er geen stofjes in het wijnglas? Een schone eetomgeving is echt de helft van de ervaring.

En jij?

Dit zijn onder meer de punten waar ik zulke restaurants op beoordeel. Heb jij ook een aantal dingen waar je standaard op let als je ergens gaat eten? En wat zijn deze dan? Ik ben benieuwd, laat je even een reactie achter?