Ongemerkt hebben we er allemaal een groot aantal van in huis staan. Een eettafel, een salontafel, een tv meubel of een bank. Allemaal bruikbare dingen waar een mens eigenlijk niet zonder kan. Want eten van de vloer is ook weer zo wat…Helaas zijn meubels niet altijd even goedkoop en daarom kan het voorkomen dat je geen geld hebt voor nieuwe meubels. Heel vervelend natuurlijk als je bank net is ingezakt in het midden. Gelukkig zijn er nog wat andere opties als je geen geld hebt voor gloednieuwe, dure meubels. Lees snel verder voor wat tips.

Sparen

De eerste optie om aan nieuwe meubels te komen is sparen! Sparen is eigenlijk altijd erg belangrijk maar zeker als je een grote nieuwe aankoop gaat doen. Leg bijvoorbeeld elke maand een bedrag apart wat je voor je meubel kan gebruiken. Doe dit elke maand en dan heb je na 1 of 2 jaar het bedrag voor je gloednieuwe meubel bij elkaar gespaard. Want als het niet noodzakelijk is, is het juist ook leuk om naar zoiets uit te kijken door er steeds wat geld voor apart te leggen. En als je dan eenmaal dat bedrag bij elkaar hebt gespaard is het tijd om online op zoek te gaan naar jouw perfecte meubel of om eens lekker te gaan shoppen bij een woonboulevard.

Zelf maken

Zelf meubels maken is ook een optie. Dit is vaak ook nog is goedkoper dan het in de winkel kopen. Een Industriële bijzettafel kopen is natuurlijk ook erg leuk, maar hoe leuk is het om het zelf in elkaar te flansen. Als je een beetje handig bent is dit ook mooi meegenomen. Verzamel al je materialen en zorg er voor dat je de goede gereedschappen en machines hebt waarmee jij de mooiste meubels kan maken. Denk bijvoorbeeld aan een Leren bank, een set suède stoelen of een houten eettafel. Het lijkt meestal moeilijker dan het is, en het andere voordeel er aan is dat je ook nog is lekker bezig bent.

Tweedehands meubels

Waar je misschien niet zo snel aan denkt als je aan meubels denkt is om naar de kringloop te gaan. Maar toch is dit een goede optie voor mensen die het niet al te breed hebben. Wel is het belangrijk om goed te zoeken want in sommige kringloop winkels zitten pareltjes! Ook kan je is een kijkje nemen op Marktplaats. Vaak bieden mensen hier ook hun meubels voor een zacht prijsje aan.