Zitten jullie te denken aan een make-over voor de badkamer en wil je graag meer ruimte creëren? Dan is een glazen douchewand van Glasdiscount.nl natuurlijk de perfecte optie. Een douche is natuurlijk het eerste vereiste aan een badkamer, en als je weinig ruimte hebt dan is een glazen douchewand de beste optie. Daar kijk je namelijk dwars doorheen, en daardoor lijkt de ruimte veel groter dan hij is. Je kunt natuurlijk ook een douchegordijn ophangen en deze open laten hangen als hij niet in gebruik is, maar dit oogt lang niet zo mooi. Het nadeel aan een douchegordijn is dat het een beetje viezig kan ogen, en dat het gordijn als je aan het douchen bent constant aan je vast plakt. Een glazen afscheiding en eventueel een douchedeur op maat laten maken lost dit probleem op, en ziet er ook nog eens vele malen luxer uit.

Een stijlvolle badkamer met een douchedeur op maat

Of je nu een grote of kleine badkamer hebt, je wilt natuurlijk zo slim mogelijk met de ruimte omgaan. Een douchedeur op maat laten maken via bovenstaande aanbieder is een hele slimme optie voor als je de douche een open karakter wilt geven. Veel mensen hebben tegenwoordig een inloopdouche, al dan niet met een glazen douchewand. Echter, zo’n inloopdouche is (zoals de naam het al zegt) open, want je loopt er zo in. Het nadeel daaraan is dat het soms koud kan voelen als je aan het douchen bent. Je staat immers niet in een afgesloten ruimte, en dus kan de (soms koude) lucht gewoon de douche in komen als je aan het douchen bent. Daarom vinden de meeste mensen het heel fijn om de douche volledig af te sluiten. Dit kun je doen met een douchedeur op maat. Deze kun je zowel bevestigen aan een muur of los wandje, als aan een andere glazen douchewand.

De voordelen van een glazen afscheiding in de badkamer

Bij Glasdiscount leveren ze enkel gehard glas voor op de badkamer. Dit wil zeggen dat het glas veel verder is verhit dan normaal glas, en daardoor vele malen steviger is. Dit heeft als grote voordeel dat het niet zo gauw breekt als je er tegenaan stoot. Als het dat onverhoopt toch doet, dan zal het nooit in scherpe stukjes afbreken, maar altijd in minder scherpe, kleine brokjes. Deze zijn lang niet zo gevaarlijk en dit levert dus amper gevaar op voor de gebruiker. Dit neemt niet weg dat je alsnog voorzichtig moet zijn met zo’n glazen douchewand of afscheiding, maar ook als er onverhoopt iets mee gebeurt dan bezeer je je er niet zo gauw aan. Prettig dus voor als je met kleine kinderen woont die nogal eens iets te enthousiast spelen of rondrennen. Hoe dan ook is een glazen douchewand de ideale optie voor een ruimtelijk gevoel in de badkamer. Je voelt je tijdens het douchen niet afgesloten en houdt toch het water netjes in de doucheruimte. Is het iets voor in jullie badkamer?