Zoek je een vakantieland waar je met het hele gezin of de hele familie heen kan, kijk dan eens naar Turkije als vakantieland! Het land heeft enorme mogelijkheden die fijn zijn voor iedereen binnen het gezin. We horen je vooral heel hard denken: welke mogelijkheden zijn dat dan? We zetten de vijf grootste voordelen van Turkije als familieland op een rijtje !

Ga op een fijne cruise

Langs de Egeïsche of Middellandse zee zijn veel steden met allemaal een fraaie haven. Hoewel deze havens allemaal op zich al de moeite waard zijn om te bekijken, raden we voor het gezin aan om eens lekker op een cruiseschip stappen. Terwijl jij lekker op het dek gaat liggen met een mooi boekje, kunnen de kinderen bij een van de vele stops lekker zwemmen en snorkelen. Dat is toch alles wat het gezin nodig heeft!

Mooie musea, ook voor de kids

Musea die ook voor kids gaaf zijn, bestaat dat!? Nou, in Turkije wel! Veel keizerlijke zalen, kastelen en paleizen zijn omgebouwd in mooie musea die ook voor kinderen aantrekkelijk zijn. Het bestaat echt! De kastelen die ooit werden geregeerd door keizers, sultans en militaire commandanten worden nu even het decor voor de fantasieën van je kinderen. Dat terwijl jij ook lekker geniet van de mooie geschiedenis van deze fascinerende plekken.

Bezoek een voetbalwedstrijd

Een andere reden om vliegtickets Turkije te boeken is om eens een voetbalwedstrijdje mee te pikken. Met clubs als Besiktas en Galatasaray telt Turkije enkele clubs met een mooi verleden en een hele fanatieke aanhang. De sfeer in de stadions van de Turkse clubs is eigenlijk overal hetzelfde. Het Turkse voetbal heeft ook een historie met veel Nederlandse spelers. Denk bijvoorbeeld alleen al aan Wesley Sneijder, die furore maakte bij Galatasaray en twee keer landskampioen werd. De Nederlandse recordinternational is immens populair bij de club.

Prachtige zee

Uiteindelijk is de zee een echte hotspot in Turkije. Dit is ook voor iedereen heerlijk. Je kinderen kunnen de onderwaterwereld ontdekken met hun snorkels terwijl jij lekker in de zon bakt en af en toe een duikje neemt. Dat is toch gewoon geweldig om aan te denken. We krijgen er al helemaal zin in! Bij veel stranden is ook nog eens van alles te beleven als activiteiten. Denk daarbij aan bungeejumpen of banenboot rijden. Kortom: voor iedereen is er iets te beleven in Turkije en dat maakt Turkije een geweldig vakantieland voor de hele familie!