Als je de titel leest heb je denk ik al een vaag idee waar ik het over ga hebben in dit artikel. Ik vind het namelijk tijd worden om het weer eens te hebben over stijl. Met name de stijl van strijkvrije overhemden is mij in de afgelopen weken behoorlijk opgevallen. Steeds meer mensen zie ik lopen met deze strijkvrije overhemden en mijn vraag is dan ook waarom dit zo is. Vroeger dacht ik namelijk altijd dat de overhemden die je niet hoefde te strijken geen stijl hadden. Echter moet ik eerlijk vertellen dat ik daar nu wel zo een beetje van ben teruggekomen. Ik zie namelijk steeds meer voorbeelden waarin deze overhemden die je niet hoeft te strijken zeer stijlvol overkomen. Over deze voorbeelden wil ik het daarom in deze nieuwe blog hebben.

 

Het verschil tussen gewone en strijkvrije overhemden

Slechts enkele weken geleden zou ik heel anders op deze stelling hebben gereageerd. Echter heb ik in de afgelopen weken iets nieuws geleerd. Het is namelijk zo dat de grens tussen strijkvrije overhemden en gewone overhemden steeds meer aan het vervagen is. Dit zie je met name terug bij sommige winkels die ze niet eens meer onderscheiden in het filter. Vroeger zou ik over strijkvrije overhemden hebben gezegd dat het net dat beetje stijl mist. Echter zie ik nu in dat ik er al die tijd naast heb gezeten en blind was voor de opmars d ie strijkvrije overhemden heeft kunnen maken.

 

Waar koop je ze?

De beste strijkvrije overhemden kan je eenvoudig online bestellen. De meeste mannen weten hun maat inmiddels wel. Indien je niet zeker bent van je maat kan je altijd een extra maar er bijbestellen. Op deze manier dek je een beetje het risico af dat je de verkeerde maat in huis haalt. Ook voorkom je dat je voor de situatie staat dat je niet zeker weet of het wel of niet past. Dit heb ik meer dan eens meegemaakt. Meestal gebeurt dit als ik overhemden koop van een merk dat ik niet eerder heb geprobeerd. Ik twijfel dan enorm of ik niet een maatje groter of soms ook wel juist kleiner had moeten nemen. Dit is een gevoel dat prima te voorkomen is als je gewoon twee maten bestelt. Je kan er ook voor kiezen om naar een winkel te gaan maar meestal ben ik daar niet zo een fan van aangezien dit teveel tijd kost in mijn ogen.