We zitten nu in een wereldwijde crisis van een pandemie maar wanneer de vaccinaties voltooid zijn en de wereld weer terug naar normaal kan is de verwachting dat we in een volgende crisis terecht zullen komen, namelijk de klimaatcrisis. De Europese Unie heeft verschillende doelstellingen gesteld en dit zal voor landen en bedrijven betekenen dat ze moeten verduurzamen. In dit artikel bespreken we tips om je bedrijf duurzaam te maken. Of dit nu een gigantisch conglomeraat is of een klein bedrijfje. Het milieuvriendelijk maken van je bestaande bedrijf kan een ontmoedigende taak lijken. Net als bij elk groot project kan het echter gemakkelijker worden gemaakt door een checklist samen te stellen met kleinere taken die je kunt voltooien als er tijd en geld voor is. Naarmate e elke taak voltooit, kom je dichter bij het runnen van een duurzaam bedrijf dat niet alleen de planeet ten goede komt, maar ook de bedrijfsresultaten.

Bespaar water

Volgens verschillende studies is het water dat in kantoorgebouwen wordt gebruikt goed voor ongeveer 9 procent van het totale waterverbruik in commerciële en institutionele voorzieningen. Als je je afvraagt wat verantwoordelijk is voor al dat watergebruik, hoef je niet verder te zoeken dan de toiletten, HVAC-systeem en landschapsarchitectuur.

Omdat water een van onze kostbaarste natuurlijke hulpbronnen is, moeten we het waar mogelijk behouden. U kunt het waterverbruik in uw kantoor verminderen door bijvoorbeeld waterzuinige toiletten en kranen te installeren.

Scheid afval

De kosten van goederen en materialen stijgen, waardoor het belangrijker dan ooit is om hulpbronnen efficiënt te gebruiken en de verspilling van uw bedrijf te verminderen. Alles wat niet kan worden verwijderd of hergebruikt, kan vaak worden gerecycled. Onthoud dat het inzamelen van recyclebare items slechts de eerste stap is bij het recyclen. Je moet producten kopen die zijn gemaakt van gerecyclede materialen, recyclebaar zijn of zijn verpakt in recyclebare materialen. Hierdoor ontstaat een stabiele markt voor gerecyclede artikelen. Je kunt een rolcontainer huren om het gescheiden afval in weg te gooien. Op deze manier zorg je er ook voor dat het afval gescheiden wordt opgehaald en verwerkt.

Ga digitaal

We werken bijna allemaal vanuit onze laptops en over het internet tegenwoordig. Het is dan ook bizar dat we nog zoveel papier gebruiken op kantoor. Het is een goede keuze om papierloos te gaan. Vijfenveertig procent van het papier dat in kantoren wordt gedrukt, wordt aan het eind van de dag weggegooid. En deze dagelijkse levensduur beslaat wereldwijd meer dan een biljoen vellen papier per jaar. Je kunt dit afval helpen verminderen door digitaal te gaan.