We zijn er steeds meer aan gewend, om thuis te werken. De Corona tijd heeft ons geleerd om ook thuis geconcentreerd te werk te gaan. Het is niet altijd even makkelijk, maar we maken er het beste van. En misschien heb jij al wel een mooi thuiskantoor gemaakt of ga je dat nog doen. Want een plek waar je normaal tot rust komt veranderen in een werkplek heeft meer nadelen dan je kan bedenken.

Een plek om te werken

Wanneer jij aan de keukentafel gaat werken of in de woonkamer aan een tafel of op de bank, haalt jouw rust weg uit de kamer. Je bent dan, ook wanneer je niet meer aan het werk bent, onbewust toch bezig met je werk. Omdat je aan die tafel, in die ruimte, hebt gewerkt en druk bezig bent geweest. Terwijl die plek eigenlijk moet zorgen voor jouw rust momentjes. Daarom is het goed om een plek te creëren waar jij kan werken. Een eigen thuiskantoor. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden? 

Het inrichten van jouw thuiskantoor

Het is belangrijk om een fijne plek te maken waar jij kan werken. Het belangrijkste is natuurlijk jouw bureau. Of dit nu een hoekbureau is of een stabureau, dat is geheel aan jou. Want jij moet iets hebben waar je gemakkelijk kan werken. Een combinatie van zitten en staan is wel goed voor jouw houding en voor je concentratie, dus wel een punt om over na te denken.

Zorg er ook altijd voor dat je voldoende ruimte hebt om te werken. Denk aan ruimte voor jouw computer, laptop, toetsenbord, pen en papier en jouw kopje thee of koffie. En eventueel een glas water uiteraard. Je moet wel orde kunnen houden op jouw bureau zodat je goed kan zien wat je op dat moment nodig hebt en waar je mee aan het werk bent. Als er geen orde op jouw bureau is, dan heb je dat ook niet op je werk. En die orde wil je uiteraard wel houden.

Voldoende licht

Ook erg belangrijk is om voldoende licht te hebben in de ruimte. En het liefst natuurlijk licht. Dus zorg voor een groot raam waar natuurlijk licht naar binnen kan schijnen en je de zonnestralen op kan nemen. In de avond is het handig om voldoende licht te hebben van een lamp of een schemerlamp als je in de late uurtjes doorgaat.