Heb jij een online webshop? Dan heb je, je misschien wel al een keer bij jezelf afgevraagd hoe je het verzendproces van je pakketten slimmer en misschien ook wel goedkoper kan indelen. Het verzenden van je pakket kost tenslotte geld. Zeker als je de verzendkosten voor je rekening neemt. Voor klanten is dit vaak een groot pluspunt maar als eigenaar van een online webshop kan je deze service aanbieden het je soms ook behoorlijk lastig maken. In dit blog daarom een aantal tips zodat je het verzenden van pakketten ook jou minder geld kost.

Slim kiezen

Als we het over de bezorgingsdienst van de pakketpost hebben wordt dit vaak in één zin genoemd met PostNL. Toch is PostNL zeker niet de enige bezorgdienst in Nederland als het gaat om het verzenden van pakketten. De bedrijven DHL, DPD en UPS bieden deze diensten ook aan. Zo heb je in eens vier keuzes in plaats van één en dat weten de bezorgingsdiensten ook. Wees daarom niet bang om te zoeken naar de beste prijs en een beetje onderhandelen hoort daar soms bij. Deze bedrijven willen namelijk ook zoveel mogelijk geld verdienen waardoor de kosten soms hoger uitvallen dan nodig zijn. Pak het slim aan en informeer eens naar de mogelijkheden als je in bulk gaat versturen. Wedden dat ze dan een leuke aanbieding voor je hebben.

Slim verpakking

Ook op het verpakkingsmateriaal kan je flink besparen. Verzend jij bijvoorbeeld ieder pakket in een gloednieuwe doos? We begrijpen dat een bepaald beeld schep naar je klant toe maar vaak totaal onnodig. Jij betaalt veel meer terwijl de meeste klanten het ook prima vinden als die doos er iets minder nieuw uitziet. Hergebruik de dozen die je bijvoorbeeld retour hebt gekregen en gooi beschadigde dozen niet weg. Laat je klanten tijdens het betaalproces bijvoorbeeld kiezen of een verzenddoos willen hergebruiken of geef aan dat je hier alleen mee werkt. Ook opvulmateriaal is prima her te gebruiken als het nog in goede staat is. Pas alleen wel op met bubbeltjesplastic. Als de bubbeltjes als geknapt zijn is de werking namelijk niet meer optimaal.

Slim verzenden

Nog een punt waar je geld kan besparen is op het verzenden zelf. Hoe meer pakketten je per maand verstuurt, hoe minder geld je dit zal kosten. Probeer daarom samen te werken met andere online webshop. Door je aantal pakketten omhoog te brengen kunnen jullie samen op kosten besparen. Dit is trouwens niet alleen voor jullie portemonnee een win maar eventueel ook voor jullie klanten.