Voor de meeste mensen is hun bed de plek om helemaal tot rust te komen na een lange dag werken. Maar in de slaapkamer gebeurt veel meer dan alleen een goede nachtrust. We kijken er tegenwoordig televisie, we hebben nog hele gesprekken voor we gaan slapen én vergeet vooral dat ontbijtje in de ochtend niet. Met z'n allen spenderen we dus meer tijd in bed dan je misschien zou denken. En daarom is het zo belangrijk om te zorgen dat je bed er aantrekkelijk uitziet. De makkelijkste manier om dat te doen is door een mooi en zacht dekbedovertrek aan te schaffen. Om je een beetje op weg te helpen staan hieronder drie van de meest populaire dekbedovertrekken van dit moment. De kleuren, designs en materialen van deze dekbedden zorgen voor een heerlijk gevoel. Zowel wanneer je slaapt als wanneer je wakker bent.

Pip Studio dekbedovertrek

Ben je al bekend met het populaire Pip dekbedovertrek? Dan is het niet verrassend dat deze dekbedovertrekken in dit lijstje staan. De Pip dekbedovertrekken zijn namelijk enorm populair geworden, en niet zonder een reden. Deze dekbedden bieden namelijk een ruimte variatie wat kleuren en designs betreft. Hoewel de overtrekken allemaal zijn gedecoreerd met een printje, stralen ze toch rust en ontspanning uit. Dit komt voornamelijk door de rustige kleuren die er worden gebruikt én de natuurlijke prints. Denk bijvoorbeeld aan bloemen en bladeren. Deze dekbedovertrekken laten de hele kamer stralen, en zijn een gewilde eyecatcher in iedere slaapkamer.

Satijnen dekbedovertrekken

De satijnen stof is de afgelopen jaren enorm in populariteit gestegen. Dit komt onder andere doordat het slapen op een satijnen kussensloop enorm goed zou zijn voor je haar én je hoofdhuid. Gelukkig is satijn niet alleen een goede keuze voor je haar. Satijn is namelijk een heerlijke zachte stof, die goed met je lichaam meebeweegt. Daarnaast houdt de stof warmte goed vast, waardoor je het tijdens de nacht lekker warm houdt. Een satijnen dekbed is dus wel een kleine investering in een goede nachtrust, maar het levert ontzettend veel op. 

Aardtinten

Heb je toch liever een effen dekbed? Kies dan voor een dekbedovertrek in een aardetint. Denk bijvoorbeeld aan groen, geel, beige of bruin. Deze natuurtinten zorgen voor een gevoel van rust in een slaapkamer, waardoor het bed een soort oase word van ontspanning. Dit gevoel kan er vervolgens voor zorgen dat je sneller rustig word wanneer je in bed gaat liggen. En dus sneller in slaap valt. En ben je toch op zoek naar een knalkleurtje? Denk dan eens aan goudbruin of okergeel.