Ga je binnenkort trouwen? Dan komt er hoogst waarschijnlijk veel kijken bij het regelen van allerlei zaken. Iets wat je zeker niet mag vergeten is het vastleggen van je uiteindelijk veel beloofde dag. Hieronder geven we een aantal tips m.b.t. trouwvideo’s en foto’s waar je op moet letten bij het uitzoeken van een trouwvideograaf of fotograaf.

Loveshoot/firstlook

de loveshoot/firstlook is een shoot die een mooie reportage laat zien van jullie twee samen. Zo worden in deze shoot prachtige beelden geschoten van jullie samen als koppel, in heerlijke rust. Deze shoot kan bijvoorbeeld voor of na jullie bruiloft worden geschoten, zodat jullie op je eigen bruiloft er niet tussenuit hoeven om een loveshoot te schieten. Dit zorgt bij veel mensen voor ontzettend veel rust op de bruiloft zelf. Ook kun je alvast een voorgevoel krijgen op de bruiloft zelf of samen met je man of vrouw nog eens heerlijk nagenieten van de bruiloft. Het is altijd handig om te checken of dit tot de mogelijkheden behoort.

Trouwfilm + trouwfoto’s:

Heb je besloten om een trouwfilm te nemen, maar wil je graag ook trouwfoto’s? Dan is het slim om te kijken of de trouwfotograaf of videograaf een samenwerking hebben. Hierdoor heb je vaak dezelfde stijl foto’s/video’s en kunnen veel praktisch makkelijker geregeld worden. Zo zijn er ook geen dubbele reiskosten of kennismakingsgesprekken nodig. Met deze samenwerking krijg je vaak dus tegen een bepaalde prijs een fotograaf en een videograaf op jullie bruiloft.

Verschillende pakketten waaruit je kan kiezen

Vaak heeft een trouwvideograaf/fotograaf verschillende pakketten waaruit je kan kiezen.

Voorbeeldpakket A:  Een trouwfilm van 6 minuten en een set trouwfoto’s van minimaal 250 stuks. Door dit pakket te nemen, waarbij er een videograaf en een fotograaf op jullie bruiloft aanwezig is, hebben jullie vaak een voordeel en scheelt dit in de euro’s dan wanneer jullie apart een fotograaf/videograaf inhuren. Dit scheelt natuurlijk een hoop geld, en door de goede samenwerking tussen de videograaf en fotograaf kunnen jullie communiceren met één contactpersoon. Vaak is het ook mogelijk om in een pakket verschillende mogelijkheden toevoegen in zowel de trouwvideo als in de trouwfoto’s zodat wij jullie materiaal kunnen leveren wat jullie voor ogen zien.

Voorbeeldpakket B: Een pakket waar er nog meer mogelijkheden zijn dan bij het voorbeeld hierboven. Zo kan dit pakket bijvoorbeeld trouwvideograaf 10 uur lang aanwezig op jullie bruiloft en word er achteraf een trouwvideo van 6 minuten geleverd naar jullie wensen. Ook is de fotograaf 10 uur aanwezig op jullie bruiloft en word er achteraf een set trouwfoto’s geleverd van bijvoorbeeld minimaal 330 trouwfoto’s. De kosten die je hiermee wint kan je goed besteden aan andere elementen op je bruiloft. Denk bijvoorbeeld aan de aankleding, het eten of het huren van een net iets luxere locatie.

Er zijn dus veel verschillende mogelijkheden bij het kiezen van een trouwvideo. Zo zijn er verschillende keuzes te maken in de lengte van een trouwvideo zelf. Ook heb je vaak de keuze om drone beelden toe te voegen aan jullie trouwvideo voor extra mooie sfeerbeelden in hoge kwaliteit.