Tegenwoordig is het wandelen met een rollator voor veel ouderen een normale bezigheid. Sinds het apparaat in 1978 werd uitgevonden, lopen er jaarlijks steeds meer ouderen met een hulpmiddel voor tijdens het wandelen. Vandaag de dag zijn er ruim 350.000 rollators in gebruik. De meest moderne versies zijn de lichtgewicht rollators. Dit type is lichter in gewicht en daardoor dus makkelijk in gebruik. Voor veel ouderen is een zware rollator niet praktisch, omdat je af en toe deze ook moet kunnen vervoeren. Lichtgewicht rollators kenmerken zich doordat ze niet meer dan 8 kilogram wegen. Ik vertel u in mijn blog graag meer over dit type rollator.

Lichtgewicht rollators met een hoge kwaliteit

U kunt misschien denken, worden deze rollators niet instabiel of slap door dit gewicht? Dit is absoluut niet het geval, want lichtgewicht rollators worden gemaakt van carbon en aluminium. Deze materialen zorgen ervoor dat ze erg sterk zijn en stabiel tijdens het gebruik. Het lage gewicht zorgt er ook voor dat de gebruiksvriendelijkheid een stuk beter wordt. U kunt de rollators makkelijker verplaatsen. Ook manoeuvreert  u veel makkelijker door de woonkamer of door het verkeer. U levert dus niets in op het gebied van kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid is veel beter. Als u nog meer kwaliteit wenst kunt u ook nog ervoor kiezen om bepaalde accessoires toe te voegen. Denk hier dan bijvoorbeeld aan een dienblad of tafelblad, een stokhouder of een mandje. Als u kiest voor een luxe rollator heeft u de kans dat deze accessoires al zijn bijgevoegd.

De verschillende soorten lichtgewicht rollators

Lichtgewicht rollators hebben ook verschillende mogelijkheden. Net als bij normale rollators kopen moet u ook bij deze variant letten op een aantal dingen. Wilt u deze bijvoorbeeld alleen voor binnen of buiten gebruiken, dan moet u daar rekening mee houden. Ook het feit of u een zitje wilt is belangrijk. Daarnaast kunt u het prettiger vinden om met wat hardere banden te rijden. Deze praktische overwegingen komen bij de overwegingen die u zelf moet nemen als het gaat over uw lichaam. Wellicht moet u de rollator echt nog kunnen gebruiken als deze ingeklapt is, denk hier dus goed over na. Ook moet u bepalen of u last heeft van evenwichtsproblemen of balansproblemen. De kracht in uw handen en armen bepaalt ook welk type van de lichtgewicht rollators het meest geschikt is voor u. Het maken van bepaalde keuzes is dus niet eenvoudig, denk er dus goed over na.