Uiteraard kunnen echte mannen mode tips niet ontbreken op de website Stijlstek! In dit gastblog geschreven door HemdVoorHem.nl, de specialist in strijkvrije overhemden, gaan we in op de basics bij mannen mode, van de juiste riem, tot het ideale overhemd. Elk seizoen zijn er weer nieuwe heren modetrends die op de markt verschijnen. Overhemden en truien hebben elk nieuw seizoen weer andere prints en kleuren.

Trendy mannen kleuren winter 2018

Deze winter zijn de trendkleuren diepe, warme tinten. Prachtige kleuren die bij de donkere wintermaanden passen. Het bordeauxrood is een roodtint die kan variƫren van wijnrood tot heel donkerrood en zelfs paars. Petrol-blauw is weer meer blauw-groene kleur die gecombineerd met grijs een geweldige uitstraling heeft. De nieuwste trendkleur deze winter is de donkere fuchsiakleur. Een rijke tint, die met zwart, grijs en kleuren daar tussenin prima kan worden gecombineerd. Ook de mooie diep-paarse tinten en het smaragd-groen zijn tinten die deze winter veel worden gezien. Strepen en ruiten zijn helemaal hip!

Het ondershirt: het hoeft niet altijd wit te zijn

Het ondershirt is niet meer dan een t-shirt dat u draagt onder een overhemd. Het spreekt voor zich dat er diverse redenen zijn om te kiezen voor een dergelijk ondershirt. In de eerste plaats is het warmer en bovendien biedt het ook enkele praktische voordelen. Uw overhemd of trui krijgt de nodige bescherming tegen slijtage en vervelende geurtjes of zweetplekken blijven beperkt tot het ondershirt. Kort gezegd: iedere man die geregeld een overhemd draagt doet er beter aan dat te combineren. Dezelfde redenering kan overigens gemaakt worden over geklede truien. Het klassieke ondershirt? Dat is een egaal wit t-shirt. Niets mis mee natuurlijk maar een beetje kleur in het leven mag ook wel. Waarom dan ook niet kiezen voor een gekleurd T-shirt?

Een beetje kleur in het leven

Een wit t-shirt als ondershirt is de klassieker geworden onder de onder shirts omdat het een neutrale kleur is die bij zo goed als alles past. Feit is ook dat de smaak qua overhemden lange tijd vrij klassiek is gebleven. Kleuren zoals zwart, grijs en ook wit voerden de boventoon. In de nieuwste modetrends liggen de zaken toch wel net even iets anders. De kans is groot dat ook u in uw garderobe een grote variatie aan overhemden hebt hangen. Een goede regel bij T-shirts is dan ook om de kleur af te laten hangen van de kleur van uw overhemd. Oranje onder wit is niet bepaald een echte winnaar tenzij carnaval de bedoeling is. Match uw shirt met uw overhemd en u zit altijd goed. Een shirt met print kan leuk zijn maar hou dat toch maar voor alleenstaand te dragen. Het bijkomende voordeel van te kiezen voor een gekleurd shirt in plaats van een wit t-shirt, naast een modernere look, is dat u zich geen zorgen meer moet maken over vervelende gele plekken onder de armen. Zweetplekken hebben immers de neiging om een wit t-shirt te verkleuren en dat is op zijn zachtst gezegd vervelend. Met een gekleurd shirt hebt u daar geen last van en bovendien ziet het er nog eens leuk uit ook!

Combinaties

Om deze winter goed voor de dag te komen adviseren wij een fuchsia overhemd, met lichtgrijze V-hals trui. Dit zal een opvallende, chique combinatie geven. Vergeet zeker niet een bijpassende heren riem te dragen, in dit geval zal een zwarte of donker grijze heren riem erg goed staan. Andere combinaties waar ook een gekleurd onder T-shirt onder zit kan natuurlijk ook.