Van plan om een motor te gaan kopen? Dan zijn er een heel aantal dingen waar je op moet letten, maar het moet natuurlijk vooral leuk blijven. Daarom hebben wij een aantal dingen op een rijtje gezet zodat je dit zelf niet meer hoeft te doen. Benieuwd naar deze dingen? Lees dan direct verder! 

Wat past bij jou?

Motoren zijn er in veel verschillende soorten en maten. Bepaal eerst waar uw motor voor is  en waarvoor u hem gaat gebruiken. Er zijn  motoren die geschikt zijn om mee te toeren of u kunt op vakantie met de motor. Een voorbeeld van zo'n motorfiets is een offroad-motorfiets of  cruiser. Maak je vooral lange reizen? Besteed speciale aandacht aan de zitpositie en zitpositie van de motorfiets. Dan zal een  motor waarbij je rechtop zit veel comfortabeler zijn en het rijden veel aangenamer maken dan een  sportmotor waarbij je meer  op de motor zit. De

Cruiser is ook erg populair, maar kan voor nieuwkomers moeilijk zijn om te rijden. Ze zijn geweldig voor lange ritten omdat ze comfortabeler zijn, maar het hoge stuur (een populaire uitbreiding voor de aftermarket) en naar voren gerichte voetsteunen dwingen de rijder om iets achterover te leunen. Dit kan frustrerend zijn. Deze lagere bestuurdersstoel is niet ideaal voor beginners die van plan zijn om langere tijd met hogere snelheden te rijden, omdat trekken aan het stuur vermoeiend kan zijn.

Goed verzekerd?

Wanneer je de weg op gaat met je motor is het belangrijk dat je goed verzekerd bent. Motor verzekeringen vind je gemakkelijk online. Motorverzekering afsluiten doe je ook gemakkelijk online. Dit scheelt een hoop tijd en hierdoor kan jij veilig de weg op!

Formaat motor

Dit is het belangrijkste waar je aan denkt bij het kopen van je eerste fiets als beginnende rijder. Beide voeten plat op de weg kunnen zetten is een enorme boost voor het zelfvertrouwen van rijders die bang zijn om hun fiets in de buurt van vuur te laten vallen  (geloof ons, dat zal ooit gebeuren). Het is ook veiliger als je beide voeten op de grond kunt zetten voor balans, vooral als je fiets zwaar is.

Waar koop je de motor?

Het is belangrijk om de reputatie en beoordelingen van de verkoper zorgvuldig te onderzoeken. Dat zegt  veel over de kwaliteit en  service die iemand je kan bieden. Wanneer je een privémotor koopt, wordt het veel moeilijker. Wanneer u bijvoorbeeld een persoonlijke motorfiets op de markt koopt, is het belangrijk om een ​​deskundige bij u te hebben. Mensen met ervaring  in het knutselen van motoren.