Als je van plan bent binnenkort over te stappen op een nieuwe energieleverancier dan is het best belangrijk om te kijken naar duurzaamheid, oftewel of deze leverancier groene stroom levert. Dit wil zeggen dat de stroom wordt opgewekt op een manier die niet belastend is voor het milieu en de natuur, oftewel stroom die het broeikaseffect niet versterkt. Je kunt dit doen door te kiezen voor een leverancier die duurzame stroom levert, en deze zijn er gelukkig voldoende. Het fijne daaraan is dat je helemaal geen extra geld hoeft uit te geven om een abonnement groene stroom af te sluiten. Het is even duur als ‘normale’ stroom, afhankelijk natuurlijk van welke energieleverancier je kiest. Het is dus een hele makkelijke manier om je steentje bij te dragen aan een beter milieu. Je merkt er namelijk zowel in je portemonnee niks van als in het dagelijks leven thuis. Want of je nu duurzame stroom of normale stroom gebruikt, al je apparaten werken natuurlijk gewoon, welke energiemaatschappij je ook kiest.

Een makkelijke manier om duurzaam te leven

Het is maar goed dat het thema duurzaamheid steeds belangrijker wordt, want het gaat helemaal niet goed met one aarde. Daarom moeten er drastische maatregelen genomen worden om dit terug te draaien, zowel groot- als kleinschalig. Als jij ook je steentje wit bijdragen aan een beter milieu dan is het aller makkelijkste wat je kunt doen natuurlijk groene stroom afsluiten bij een duurzame energieleverancier. Daar hoef je namelijk vrijwel niets zelf aan te doen, behalve elke maand netjes de rekening te betalen. Je weet dan zeker dat de stroom die je thuis gebruikt afkomstig is van duurzame bronnen, zoals van windmolens. Als er iets is wat je dus kunt doen voor het milieu zonder er zelf al te veel moeite voor te hoeven doen dan is het wel een abonnement voor stroom afsluiten bij een groene energieleverancier. En bevalt het goed om groen bezig te zijn? Dan zijn er nog meer dingen die in kan doen om je huis en tuin duurzaam te maken.

Hoe kun je duurzame stroom afsluiten?

Als je na het lezen van dit stukje besloten hebt dat je wilt overstappen naar een nieuwe, groene energieleverancier, dan wil je dat natuurlijk snel regelen. Het hangt een beetje van je huidige contract af of dat kan. Je kunt vrijwel altijd per direct overstappen, maar als je een contract voor een bepaalde tijd hebt dan moet je soms een boete betalen om daar eerder onderuit te komen. Gelukkig vergoeden veel leveranciers die boete en hoef je die dus niet zelf te betalen. Dat maakt het stukken makkelijker om over te stappen naar een nieuwe leverancier voor energie, of je dat nu doet omwille van duurzaamheid of gewoon omdat deze leverancier goedkoper blijkt. Overstappen is echt een peulenschil en dit kan al binnen enkele dagen geregeld zijn. Vraag je nieuwe leverancier vooral even om wat meer informatie want ze helpen je natuurlijk graag bij het overstappen.