De koude maanden zijn al weer van start gegaan en zodoende is het weer zoeken naar de winterjassen. Misschien heb je er nog genoeg in een kast hangen of op zolder verstopt zoals ik, maar ik heb toch elk jaar weer de neiging om een nieuwe winterjas te kopen. Ik weet niet wat het is, misschien gewoon een drang om te shoppen of een gevoel dat je bij de trends moet blijven, maar elk jaar is het weer zo ver! Richting november als er weer een paar echt koude dagen zijn geweest, dan blijken die herfstjassen niet succesvol meer te zijn in mij warm te houden. Dan komt dat gevoel weer naar boven en begint de zoektocht.

Je wilt natuurlijk niet een jas die lijkt op een van de jassen die je al hebt. Zodoende struin ik diverse sites af in de zoektocht naar mijn nieuwe winterjas. Dit jaar ben ik uitgekomen bij jassenboutique. Dat is wel een fijne site aangezien je daar op seizoen, merk, type of kleur kan zoeken en ik vooral op zoek was naar een wollen jas dit jaar. Zo’n nette wollen jas die je ook goed warm houdt. En dan het liefst in een minder vaak voorkomende kleur, geen zwart of beige of donkerblauw. Ik wilde dit jaar eens wat anders, iets wat casual is maar ook trendy. De laatste tijd zie je steeds meer geruite of pied-de-poule patronen terugkomen in kleding. Dat leek me eigenlijk wel iets voor in een jas, en warempel ik heb hem gevonden ook! Een dikke pied-de-poule mantel is het geworden.

Pied-de-poule is trouwens een steeds vaker gebruikt soort printje dat altijd twee kleuren bevat, namelijk bijna altijd zwart en vaak is de andere kleur wit. En door middel van abstracte vierhoekige vormen wordt met deze kleuren het patroon gemaakt. Je ziet dit patroon steeds vaker terug komen in rokken of in blazers. Ik vind het zelf een leuk patroon en hoop dat deze trend zich doorzet. Zo’n andere trend waar ik wel blij van wordt, zijn de geweven stoffen. Je ziet steeds vaker van die stoffen die gebreid of gehaakt lijken te zijn en een beetje een ouderwets gevoel geven. Maar in combinatie met moderne items vind ik dat juist enorm leuke outfits geven. Zo is het leuk om een geweven zwart rokje te dragen met daarop juist weer een moderne glittertop of blouse. Samen met een panty en een paar hoge hakken is dat de perfecte kerstoutfit!