Maar áls je dan gaat backpacken, doe het dan in stijl. Zorg voor goede, maar toch mooie spullen voor onderweg. Je wilt immers overal waar je komt een goede indruk maken, of niet dan? Dat lukt niet als je met oude, vieze meuk op pad gaat. Zorg dus voor goede, comfortabele en mooie schoenen en kleding, en vergeet vooral je rugzak niet. Osprey backpacks zijn prima geschikt voor dit soort reizen. Maar welk merk je ook kiest, zorg er in ieder geval dat de tas fijn te dragen is, ook als deze vol zit met alles wat je nodig hebt onderweg. Denk dan aan je slaapmatje, je slaapzak, eetgerei en vooral ook flessen water. De tas moet, ondanks het gewicht dat je er in stopt, nog steeds fijn te dragen zijn.
Osprey backpacks

Wat doe je allemaal in je rugtas?

Het idee achter backpacken is dat je alles wat je onderweg nodig hebt, zelf meedraagt in je rugtas. Denk dan aan spullen om op en in te slapen, te koken en om je in te kleden. Maar vergeet ook niet dat je je onderweg zo af en toe wel eens lekker wilt wassen of douchen. Die grote flessen zijn hartstikke zwaar. Kies daarom voor kleinere flessen met een afgemeten hoeveelheid zeep en shampoo voor je reis. In veel gevallen kun je de fles als deze leeg is oprollen of invouwen. Klaar voor een volgende reis.

Ga je luxe backpacken of juist back to nature?

Als je een luxe variant van backpacken gaat doen, dan kun je het vaak zo regelen dat je bagage alvast naar je volgende hotel wordt gebracht. Je hebt dan onderweg alleen maar water en wat te eten nodig. Ga je echt back to nature? Dan zul je werkelijk alle benodigdheden voor je reis op je rug moeten meezeulen. Je kunt er dan maar beter voor zorgen dat je niet teveel meeneemt!

Oefen voor je op pad gaat!

Het is sowieso slim om je nieuwe schoenen van te voren goed in te lopen. Maar ook het oefenen met een rugzak op je rug is een echte aanrader. Je kunt de rugzak ieder oefenrondje een beetje zwaarder maken. Zo weet je precies welk gewicht nog net comfortabel is voor jouw rug. Aan de hand hiervan kun je dan gaan inpakken. Ga niet in één keer met een groot gewicht op je rug lopen. Daar doe je jezelf echt geen plezier mee!