Wanneer je je badkamer gaat verbouwen, dan is dat hét moment om te kiezen voor een regendouche. Een regendouche is een luxe extra waar je misschien niet direct aan zou denken, maar het is wel de moeite van het overwegen waard. Onder een regendouche wordt in één keer je hele lijf afgespoeld en je hoeft niet heen en weer te springen om de waterstralen op te vangen. Je kunt kiezen voor een gewone regendouche, maar je ziet steeds meer inbouw regendouches. En als je dan toch bezig bent, dan pak je het natuurlijk direct goed aan.

Een regendouche is mooi en luxe

Als je dan toch aan het werk gaat in je badkamer, dan neem je natuurlijk geen genoegen met zomaar wat materialen. Je kiest heel bewust alle apparatuur en alle accessoires. Of het nu gaat om een radiator, een badkamermeubel of de handdoeken. Maar vergeet ook de douche niet! We zijn het in Nederland gewend om iedere dag te douchen, dat wil dus zeggen dat je best veel tijd besteed onder het warme water. Een regendouche is dan bijna een vereiste. Je wilt immers in je nieuwe badkamer heerlijk douchen onder een douche die ook nog eens helemaal bij de rest van je interieur past.

Een regendouche kan bijna altijd

Ook wanneer je alleen een andere douche wilt in je huidige badkamer, kun je in de meeste gevallen kiezen voor een regendouche. Je kiest dan voor een los model, geen inbouw, want dat is al snel veel meer werk dan even de douche vervangen. Ook moet je even goed kijken naar de waterdruk die nodig is om de douche goed te laten functioneren. Als je daar twijfels over hebt, kun je terecht bij de klantenservice. Zo kun je ook in je oude(re) badkamer heerlijk genieten van een luxe douche.

Het grote voordeel van een inbouw regendouche

Een inbouw regendouche is behalve mooi ook nog eens heel handig. Het inbouwen van de douche scheelt je namelijk veel poetswerk. Je hoeft het chroom niet iedere keer te poetsen om de luxe uitstraling te behouden. Alleen de douchekop en de (meng) kraan steken uit de muur. De rest van het systeem zit handig weggewerkt achter de tegels. Het kan wel verstandig zijn om gebruik te maken van een handige installateur om de douche in te bouwen. Je wilt immers geen lekkage achter je tegels! Dit voorkom je door gebruik te maken van goede materialen.
Regendouche