Zoek jij een upgrade van je persoonlijk stijl of ben je simpelweg echt toe aan een momentje voor jezelf? Moet je er even tussen uit? In dat geval kan ik je een stedentrip Rome aan. Een paar maanden geleden ben ik zelf naar de Italiaanse hoofdstad geweest. Ik heb werkelijk stijlvol genoten tijdens mijn stedentrip Rome. Daarom leek het mij een goed idee om deze keer lekker te bloggen over mijn reiservaring tijdens het verblijf in de indrukwekkende Italiaanse hoofdstad. Na het lezen van deze blog kun ook jij eenvoudig stijlvol genieten tijdens een stedentrip in Italië of in een andere deel van Europa.

Heerlijk shoppen in Italië

Zoals je wellicht van mij verwacht ben ik gek op mode. Alles wat te maken heeft met fashion en stijl trekt mijn aandacht. Daarom moest ik natuurlijk tijdens mijn stedentrip Rome wel eventjes de winkels in duiken. Wanneer krijg je immers de kans om heerlijk te gaan shoppen in Italië, een land dat bekend staat om zijn gevoel voor stijl. Tijdens mijn verblijf in Italië ben ik een paar heerlijke winkelstraten af gegaan. Voor elke shopliefhebber is het werkelijk een paradijs. Een kleine kanttekening: niet alle winkels zijn even budgetvriendelijk. De bekendste winkelstraten in Rome zijn tevens ook de duurste, omdat de meeste high-end winkels daar gevestigd zijn. Denk bijvoorbeeld aan Via Frattina en Via Condotti. Heb je een klein budget tijdens jouw stedentrip Rome? Dan is Via Cola di Rienze echt aan te raden.

Alle markten af tijdens stedentrip Rome

Voordat ik vertrok nam ik mezelf voor om niet al mijn tijd te spenderen in de winkelstraten en winkelcentra. Rome staat namelijk ook bekend om zijn indrukwekkende markten. Tijdens mijn stedentrip Rome heb ik heerlijk genoten op het grootste marktplein, namelijk Campo de Fiori. Toen ik tussen de kraampjes liep, voelde ik echt die authentieke markt sfeer. Bovendien was het een fijne, energieke afwisseling van al het shoppen dat ik aan het doen was. Het was heerlijk om over de markt te wandelen. Erna ben ik langs de vele bakkers, wijnbars en restaurantjes gelopen die grenzen aan het marktplein. Daar heb ik stijlvol genoten van een heerlijke Italiaanse borrel.

Stijlvol genieten op stedentrip Rome

Uiteraard hoef jij niet alle winkels en marktjes af te gaan tijdens een stedentrip Rome. Je bepaalt zelf hoe je jouw stedentrip in Italië invult. Zo zijn er vrienden van mij op een culinaire stedentrip Rome gegaan. Gedurende hun verblijf in de Italiaanse hoofdstad zijn ze allerlei heerlijke eettentjes afgegaan. Daarnaast zou je natuurlijk ook voor de culturele ervaring kunnen gaan tijdens een stedentrip Rome. Als je net zoals ik stijlvol wilt genieten tijdens een stedentrip in Italië, dan moet je vooral doen waar jij zin in hebt tijdens de vakantie. Dat is bij uitstek stijlvol!