Menig huiseigenaar valt er over: Schilderen. Eens in de zoveel jaar moet je gewoon je hele huis weer in de verf zetten. Zowel binnen als buiten. Niet iedereen is handig aangelegd dus vaak moet je toch iemand inhuren om je huis te schilderen. Wij van Stijlstek zetten in dit blog het belang van het regelmatig schilderen van je huis op een rijtje en geven je tips over hoe je een goede schilder kunt vinden.

Waarom schilderen?

Je woning is vaak je meest waardevolle materiële bezit, en om dit zo te houden, of de waarde zelfs te verhogen, is het zaak dat je dit goed beschermt. Achterstallig onderhoud aan het schilderwerk kan veel problemen veroorzaken. Wanner de weersinvloeden vrij spel hebben kan dit houtrot, lekkend (isolatie) glas, vochtdoorslag, schimmelvorming en dergelijke veroorzaken. Vergelijk het maar met een gebit. Het beste is om eerst je tanden te poetsen zodat je geen gaatjes krijgt en niet andersom. Daarom moet je regelmatig je huis schilderen.
Daarnaast draagt schilderwerk absoluut bij aan een prettig woon-, en werkcomfort. Je trekt je voordeur achter je dicht en kijkt nog even of je haar goed zit, alsof je in een gekleurde spiegel kijkt. Kozijnen zo glad en strak dat het vuil er na een regenbui zo vanaf spoelt. Of wat dacht je van een sfeervolle woonkamer helemaal afgestemd op uw smaak en inrichting? Ook dat is een reden om regelmatig je huis te schilderen

Hoe vindt je de juiste schilder?

Zaken zoals prijs, kwaliteit en beschikbaarheid spelen mee met het zoeken naar de juiste schilder. Je wil dat het schilderen van je huis professioneel gebeurt, maar daarnaast wil je ook niet teveel geld uitgeven. Zoek daarom een schilder op een van de websites zoals werkspot.nl Hier vindt je een groot aanbod van profesionele schilders die je huis op een vakkundige manier zullen schilderen. Spreek van te voren af wat je wil laten schilderen, hoeveel het mag gaan kosten en wanneer de werkzaamheden plaats moeten gaan vinden. Inventariseer zelf van te voren wat je maximaal wil uitgeven aan het schilderen, zodat je sterker staat bij eventuele onderhandelingen. De ene schilder is beter in het schilderen van de binnenkant van je huis en de andere is beter in het schilderen van de buitenkant van je huis. Zoek je een allround schilder? Ook daar moet je over nadenken van te voren.Wanneer je de juiste schilder hebt gevonden kan het schilderen beginnen.