Het duurt nog maar drie weken totdat het officieel zomer is. Al lijkt het wel alsof we al midden in het zomerseizoen zitten met de goede voorspelling van aankomend weekend! De zomer is een heerlijke tijd waarin je lekker kunt genieten van het zonnetje in je achtertuin. Mijn tuin kon echter wel een opknapper gebruiken. Daarom ben ik afgelopen maand eens flink gaan klussen en deed ik een paar leuke projectjes voor in mijn tuin. Lees hier de doe-het-zelf projectjes die ik deed en doe inspiratie op voor je eigen zomerse tuin.

Een schattig tuinhuisje

Bij andere mensen zag ik vaak een tuinhuisje staan in de achtertuin en vond dit er altijd heel leuk uitzien. Het was er echter nooit van gekomen om zelf een tuinhuisje te kopen of bouwen. Dit was totdat ik een loungebank met grote kussens aanschafte voor mijn tuin. Hier kwam geen opbergkist bij voor de kussens, dus ik moest een andere oplossing bedenken om deze op te bergen. Gelukkig ben ik best handig en besloot ik dus zelf een tuinhuisje in elkaar te knutselen. Ik kocht een groot aantal aan rabatdelen bij de bouwwinkel. Dit zijn houten planken die geschikt zijn voor buitenbetimmeringen en dus ook voor een tuinhuisje. Ik ging aan de slag en na wat bloed, zweet en tranen had ik uiteindelijk een prachtig huisje in mijn tuin. De kussens van mijn loungebank liggen ‘s avonds nu veilig droog!

Groene vingers

Toen ik mijn tuin even kritisch bestudeerde, merkte ik op dat ik eigenlijk maar weinig groen zag. Ik ben nooit echt iemand met groene vingers geweest, maar ik besloot toch een poging te wachten tot het planten van plantjes en bloemetjes. Ik pleegde een bezoekje aan de tuinwinkel en kocht hier enorm veel leuke plantjes: van tulpen tot een frambozenstruik. Met behulp van mijn moeder, die wel iets groenere vingers heeft, zette ik deze in mijn tuin. Dit projectje bracht ik naar een nog hoger niveau door wat extra kleur toe te voegen. Ik kocht verschillende soorten plantenpotten en een aantal mooie kleuren verf. Hiermee verfde ik elke pot met mooie kleuren en patroontjes en stalde deze met plantjes erin in mijn tuin. Dit geeft een super leuk en kleurrijk gezicht! Een ander leuk idee is om een aantal plantenpotten aan touwen te bevestigen en deze vast te maken aan de dakrand van je zelfgebouwde tuinhuisje. Hangende planten zijn tegenwoordig helemaal hip!