Wanneer je gaat shoppen voor je tuin denk je vooral aan planten en tuinmeubelen. Maar tuintegels zijn minstens zo belangrijk. Zij vormen de basis van je tuin en drukken echt een stempel op het geheel. Het uitzoeken van tuintegels is daarom niet heel gemakkelijk. Er zijn zoveel soorten tuintegels, dat je eigenlijk niet weet waar je moet beginnen. Je kunt van een paar punten uitgaan bij het uitzoeken van tuintegels, en je kunt beginnen met online uitzoeken wat je mooi vindt en wat niet. Dan is het begin alvast gemaakt.

Tuintegels uitzoeken puur op uiterlijk

Wanneer het uiterlijk van je tuin belangrijker is dan functionaliteit, dan kun je tuintegels puur op hun uiterlijk uitzoeken. De tegels zijn er in bijna alle denkbare soorten en motieven. Zo kun je gemakkelijk een Marokkaans aandoende tuin realiseren, gewoon door een bepaalde tuintegel te kiezen. Hou je van strak en clean? Ook dan kun je met deze tegels echt een statement maken. Voor je gaat uitzoeken bereken je natuurlijk wel even wat de oppervlakte is van je tuin die je wilt laten betegelen. Op die manier kun je een goede inschatting maken van wat het gaat kosten. Stel ook goed je budget vast, het moet allemaal wel te betalen zijn.

Tuintegels uitzoeken puur op functionaliteit

Ben je wat minder goed ter been? Dan is het wel fijn als je evengoed (met je rollator) je tuin in kunt, zonder te struikelen over opstaande randjes. Je kiest dan in principe voor grote, vlakke tuintegels, die strak aan elkaar gelegd worden. Natuurlijk laat je dan ook geen trappetjes in je tuin maken, maar kies je voor een afloop van het ene naar het andere gedeelte. Je hebt immers je tuin laten aanleggen om er van te genieten. Niet om er vanaf binnen naar te kijken.

Tuintegels uitzoeken op een website

Op veel sites zie je dan alleen maar foto’s van een stapel tegels. Hartstikke leuk en het ziet er professioneel uit, maar je ziet niet hoe het er in het echt uit ziet. Op bovenstaande website, onder het kopje “Inspiratie” hebben ze het anders aangepakt. Hier hebben ze foto’s geplaatst van échte tuinen waarin de verschillende tuintegels zijn verwerkt. Op die manier kun je echt zien hoe de kleur van een tegel uitkomt. Wanneer je op de foto klikt van de tuin van je keuze, zie je precies welke tegels er gebruikt zijn. Dat maakt de keuze een stuk minder moeilijk.
Tuintegels