Tegenwoordig wordt er steeds meer gebruik gemaakt van video's. Bedrijven laten speciaal bedrijfsvideo's of uitleganimaties maken. Animaties komen niet in één vorm of maat en zijn dus helemaal aan te passen naar ieders wensen. In deze blog vertellen we je meer over animatie video’s. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan vooral verder.

Waarom is een animatie zo handig?

Misschien vraag je je af waarom het zo handig is om een animatie te laten maken. Hier is een heel simpel antwoord voor. Je kan makkelijk en duidelijk een boodschap overbrengen. Of je nu mensen informatie wil geven over iets of een product of je eigen bedrijf wil promoten, het kan allemaal met een animatievideo. Een video kan er ook voor zorgen dat de mensen de informatie beter en sneller kunnen onthouden. Je zou een animatie dus kunnen zien als een investering voor je bedrijf. Ook is het handig dat een video makkelijk verspreid kan worden, je bereikt met 1 video dus veel mensen. Als veel mensen je video zien over je bedrijf en deze goed onthouden, heb je misschien wel een paar nieuwe klanten erbij.

Verschillende soorten animaties

Er zijn veel verschillende soorten animaties. Je hebt bijvoorbeeld een uitleganimatie. Deze kan je bijvoorbeeld tegenkomen bij technische bedrijven die voor veiligheidsredenen een animatie hebben laten maken. Het kan echter ook een uitleganimatie zijn voor een nieuwe app die is ontwikkeld. Er bestaan ook bedrijfsvideo’s. In deze animaties wordt vaak een bedrijf en bepaalde producten of diensten gepromoot. Vaak heb je de keuze om een animatievideo in 2d of 3d te laten maken. Bij een 3d video kan je creatief zijn met de ruimtelijkheid en dynamiek van je animatie. Maar natuurlijk kan je ook de mooiste animatiefilm laten maken die gewoon 2d zijn en dat is natuurlijk wel goed om te weten.

Een goed bedrijf vinden

Een animatiefilm maken kost veel tijd en moeite en is zeker geen makkelijke taak. Het is dan ook verstandig om een bedrijf in te schakelen. Er zijn veel bedrijven in Nederland die gespecialiseerd zijn in het maken van animaties. Maak voordat je een bedrijf uitkiest is het slim om je opties te bekijken. Elk bedrijf is natuurlijk anders en heeft dan ook een andere werkwijze. Het is dus goed mogelijk dat sommige bedrijven niet bij jou en jouw idee passen. Geef dan niet de moed op en blijf zoeken totdat je een bedrijf gevonden hebt waar je je helemaal comfortabel bij voelt.