In het bedrijfsleven wordt er behoorlijk wat afvergaderd. Wellicht kunnen we ook af met minder, maar vergaderen is zeker nodig om met een bedrijf de goede richting op te gaan en te blijven. Vergadertafels spelen daarom vaak een belangrijke rol binnen bedrijven. En hierom is het zeker goed om met de nodige tijd en aandacht een goede vergadertafel te selecteren. Als je je hierin gaat verdiepen zal je erachter komen dat er best wel wat keuze is. Er zijn verschillende soort vergaderingen en vergadertechnieken en ieder tafel sluit daar weer op aan. Het is dus handig om dit in je afweging mee te nemen. In dit blog vertellen we je in ieder geval alvast wat ins en outs.

Welke type vergadertafels zijn er?

Er zijn veel soorten vergadertafels. Het aantal personen waarmee je vergadert verschilt natuurlijk enorm. De het aantal personen is allereerst bepalend voor de tafel die je nodig hebt. Naast dat aantal personen is het ook belangrijk om de afweging te maken of je heel interactief wil vergaderen of dat er minder interactiviteit moet zijn. Je kunt bijvoorbeeld vergaderen in de theater opstelling. Dit is over het algemeen gezien met veel mensen die luisteren naar één of meer sprekers en daarbij aan het eind of tussendoor een vraag kunnen stellen. Met deze opstelling heb je wat minder interactiviteit. Dit is vaak ook de bedoeling doordat het simpelweg teveel tijd kost als in een zo’n grote groep iedereen een grotere inbreng heeft. Als het aantal personen wat kleiner is, maar er wel één of meerdere sprekers of voorzitters zijn dan is het handig om te kiezen voor de U-vorm. Doordat je zo meer elkaar kunt zien ontstaat er automatisch wat meer interactiviteit. Het nodig in deze opstelling wat meer uit om een inbreng te doen. Nog meer inbreng heb je bij een opstelling in de O-vorm. De tafels zijn dan in een O-vorm opgesteld. Hierbij is er wellicht één iemand die de vergadering leidt, maar brengt iedereen als het goed is een gelijke inbreng in.

Vergadertafels en sfeer

Als laatste is het natuurlijk belangrijk dat het design van de vergadertafel goed in de inrichting van je kantoor past. Als hier een professional al naar gekeken heeft is het slim om met advies van diegene één of meerdere vergadertafels uit te zoeken. Zo blijft de gedachte achter de inrichting van je kantoor in stand en blijft je inrichting representatief. Zodoende blijf je een goede indruk maken op klanten en prospects.