Hoewel ik veel werk draag ik vooral veel vrijetijdsschoenen. Ik wandel heel veel dus mijn lievelingsschoenen zijn zeker mijn wandelschoenen. Dat zijn natuurlijk echt vrijetijdsschoenen bij uitstek. De belangrijkste eis die ik aan dit soort schoeisel stel is comfort. Voor zakelijke schoenen vind ik dat iets minder belangrijk, maar als ik me wil ontspannen in de natuur, moeten de schoenen lekker zitten. En dat zitten ze. Ik heb mijn wandelschoenen al vele jaren en ze hebben er vele honderden kilometers opzitten. Ik kan niet zonder ze en omdat ze vaak lang meegaan mag het ook wel wat kosten. Want ja, zelfs vrijetijdsschoenen zie ik als ene investering. Een investering in comfort, gemak en stijl.

Vrijetijdsschoenen zijn stijlvol

Omdat ik veel naar buiten ga en dus ook veel mensen ontmoet mogen ook mijn vrijetijdsschoenen er wel een beetje leuk uitzien. Stijlvol dus ook al loop ik ermee door zand en modder. En ze mogen ook wel iets uitstralen over wie ik ben. Ik ben een echte natuurliefhebber en mijn schoenen mogen in dat opzicht ook robuust en stevig zijn. Want juist in je vrije tijd kun je helemaal jezelf zijn bijvoorbeeld bij vrienden die je goed kennen. Op mijn werk moet het allemaal toch iets verfijnder en eleganter zijn. Daar liggen de verwachtingen anders en dat is logisch. Gelukkig is er tegenwoordig een ruime keuze in allerlei soorten vrijetijdsschoenen. Ook die kun je lekker helemaal afstemmen op je garderobe. Heel erg fijn dus. Want ook in je vrije tijd volg je je eigen stijl.

Wie de schoen past

Voor vrijetijdsschoenen geldt helemaal dat ze lekker moeten zitten dus daarom nog even de volgende tips voor het passen. Koop je schoenen aan het eind van de dag. Dan zijn je voeten wat dikker en ook dan moeten ze lekker zitten.  Als je de schoenen online hebt gekocht, pas ze dus ook een keer in de avond om een goed beeld te krijgen. Pas in de winkel, net als thuis, ook altijd beide schoenen. Mensenvoeten zijn nu eenmaal meestal niet altijd gelijk. Het is belangrijk dat je bij beide voeten weet dat de schoenen goed zitten. Koop vervolgens de schoenen die het lekkerste zitten aan je langste voet. Als je de schoenen langer wilt gebruiken, houd er dan rekening mee dat voeten wat langer worden naarmate je ouder wordt. Zitten ze goed? Aarzel niet en koop ze. Zoek daarna je vrienden op en ga lekker aan de wandel!