Er zijn een paar dagen in het jaar waar ik gek op ben. Dit zijn onder andere kerst, oud & nieuw en… Mijn verjaardag! Normaal hou ik er niet zo van om in het middelpunt te staan. Maar voor mijn verjaardag maak ik altijd een uitzondering. Ik vind het heerlijk om cadeautjes, kaarten en andere felicitaties te krijgen. Toch vond ik het vroeger vaak lastig hoe ik mijn verjaardag nou moest vieren. Want buiten alle felicitaties om, moet je toch zelf ervoor zorgen dat je verjaardag gevierd wordt. Wil je weten hoe ik mijn verjaardag vier? En hoe ik dit in stijl doe? Lees snel deze blog.

De dag zelf

Op de dag zelf, dat je alle felicitaties krijgt, wil je er natuurlijk goed uit zien. Er zullen veel mensen op je af komen om je drie zoenen te geven of een knuffel, dus zorg ten eerste dat je lekker ruikt. Een parfum opspuiten en een kauwgompje eten is dus wel zo fris. Ook wil je er op je allerbest uitzien. Kijk dus van tevoren al even wat je gaat aantrekken. Dan loop je ten minste niet met een vlek op je shirt of een scheur in je rok zonder dat je het door hebt! Verder is je verjaardag soms een gekke dag. De ene keer valt het in het weekend, de andere keer moet je gewoon werken of naar studie. Zorg ervoor dat je in ieder geval, hoe druk je het ook hebt, een leuke activiteit plant op de dag. Al is het ’s avonds even twee uurtjes wat drinken met een vriendin, het maakt je dag toch wat leuker.

Familie

Met familie vieren kon ik vroeger echt een drama vinden. Je moet voor iedereen eten regelen en denken of er niet nog familieruzies zijn op het moment. Ook zien sommige mensen elkaar weinig tot nooit, wat voor awkward situaties kan zorgen. Tegenwoordig heb ik hier een goede oplossing voor gevonden. Ik ga met mijn familie gewoon naar een leuk restaurant! Iedereen kan kiezen waar hij/zij wil zitten en naast wie. Ook kies ik graag voor een tapasrestaurant zodat mensen het eten delen. Dit zorgt weer voor gesprekken en grapjes onderling. Tot nu toe is het elke keer weer een succes!

Vrienden

Voor vrienden geef ik het liefst een feestje. En dan wel stijlvol natuurlijk! Geen eindeloos bier zuipen in de kroeg, maar echt een goed feest. Met versiering, hapjes en lekkere cocktails. Ook zorg ik ervoor dat het licht en geluid goed geregeld is. Ik hou absoluut niet van een oude, krakende box. Om slechte kwaliteit te voorkomen laat ik mijn ouders altijd licht en geluid huren. Zo hoef je zelf geen box aan te schaffen en heb je toch goede kwaliteit op je feest. Tot slot zorg ik ervoor dat ik een leuke, gemengde groep uitnodig en geef ik het feest in een stijlvol thema.