Met een volle wasmand zet je elke week wel een aantal keren je wasmachine aan. Zeker als je een grote familie hebt. Daarbij is het gebruik van wasmiddel en wasverzachter onmisbaar. Als je voor het schap staat in de winkel zijn de keuzes die je hebt oneindig. Er zitten duidelijke verschillen in om je was mooi te houden, maar ook om lekkerder te laten ruiken. In dit artikel een aantal tips over wasmiddel en wasverzachter.

De witte wassen aantal keren

Wasmiddel voor de witte was koop je apart. Wat maakt witwasmiddel nu anders dan de normale wasmiddel? Ten eerste zit in dit wasmiddel optische witmiddelen. Die zorgen ervoor dat je was witter lijkt in het daglicht. Daarnaast bevat witwasmiddel zuurstofbleekmiddel. Je wilt natuurlijk wel die vlekken weg hebben, dat is de functie van zuurstofbleekmiddel. Het laat je was niet alleen witter lijken, maar doodt ook bacteriën en voorkomt vergeling. Witwasmiddel met zuurstofbleek werkt het beste vanaf 60 graden.

De bonte en gekleurde was

Wil je je gekleurde kleding fris en levendig houden? Bontwasmiddelen zijn hier uitermate geschikt voor door de kleurbeschermers die het bevatten. Dit wasmiddel bevat speciale ingrediënten om vergrauwen te voorkomen. Zo wordt de kleur nog beter behouden. Als je bont gaat wassen kies dan voor 20 tot 60 graden. Dat is de perfecte temperatuur om je kleding extra kleurig en fleurig uit de was te halen.

Wasverzachter, voor een extra geur

Zodra je gaat wassen met een wasmiddel mag een wasverzachter niet ontbreken. Als je de was uit de wasmachine haalt wil je natuurlijk wel een zachte en heerlijke ruikende geur dat van je wasgoed afkomt. Net zo als bij de wasmiddelen heb je bij wasverzachters ook veel keuze aan verschillende soorten en merken. Voor wasverzachters geldt dat het vooral een persoonlijke keuze is welke geur jij je was mee wilt geven. Probeer dan ook verschillende soorten wasverzachter geuren uit.

Hoe werkt een wasverzachter precies?

Zodra het wasprogramma afloopt wordt de wasverzachter aan het laatste spoelwater toegevoegd. Het komt door deze toevoeging dat je was heerlijk gaat ruiken en voelt daarnaast heel erg zacht aan. Die zachtheid komt doordat de vezels van je kleding omhult worden door de wasverzachter en daardoor ook veel soepeler aanvoelen. Daarnaast biedt de wasverzachter extra bescherming aan de vezels, zodat jouw kleding een stuk langer mooier blijft.

Andere reden om voor een wasverzachter te kiezen

Een wasverzachter heeft ook veel andere voordelen. Zo zijn er door wasverzachter toe te voegen aan je was minder kreukels, wat betekent dat je minder hoef te strijken. Daarnaast zorgen de hydrofobe eigenschappen van wasverzachter voor minder droogtijd. Goed voor het verminderen van het gebruik van je droger. Tot slot verminder je met wasverzachter de statische elektriciteit in je kleding, wat vooral in de winter erg handig is.